Μάθετε πως να ενυδατώσετε σωστά τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά σας

Αν νομίζεται ότι μόνο τα δικά σας μαλλιά είναι ξηρά και αφυδατωμένα τότε κάνετε λάθος. Δυστυχώς τα ξηρά μαλλιά είναι πιο συνηθισμένα από όσο νομίζετε. Οι τρίχες είναι εκπληκτικά ευαίσθητες και η υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από κάθε είδους καθημερινούς επιθετικούς παράγοντες όπως η θερμότητα, η αλλαγή του καιρού και της ρύπανσης. Συνήθως, ξηρά μαλλιά σημαίνει εύθραυστα μαλλιά, άρα και ταλαιπωρημένα μήκη με θαμπή όψη.
Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε την αφυδάτωση των μαλλιών σας και να δημιουργήσετε μια υγιή όψη.
Αν ακολουθήσετε αυτά τα παρακάτω tips θα καταφέρετε να μετατρέψετε τα ξηρά μαλλιά σας σε λεία, λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα.
xira mallia
Πριν όμως αναλύσουμε τον σωστό τρόπο περιποίησης ας δούμε τι προκαλεί την ξηρότητα στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα και να σπάνε.
Γενετική: Οι θύλακες των τριχών μας παράγουν λιγότερα φυσικά έλαια που, με τη σειρά τους, σημαίνει ότι τα μήκη μπορούν να φαίνονται αλλά και να είναι ξηρά.
Ρύποι: Η ρύπανση και τα μεταλλικά σωματίδια, που βρίσκονται τόσο στον αέρα όσο και στο νερό, επηρεάζουν επίσης τα επίπεδα υγρασίας των μαλλιών.
Καιρός: Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν "όλεθρο" σε κατεστραμμένες άκρες..
Φθορά: Σκεφτείτε καθημερινό λούσιμο, χτένισμα, θερμικό styling κ.α.

Χωρίς μια ρουτίνα περιποίησης που να ενισχύει την υγρασία, όλες αυτές οι καθημερινές προκλήσεις είναι και οι λόγοι που μετατρέπουν τα μαλλιά σας σε ξηρά και αφυδατωμένα.
Ας δούμε όμως τώρα τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενυδατώσετε τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά σας.
sgoura mallia
1. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΒΑΘΙΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ
Αρχικά, λούστε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν, όπως το Fusion Intense Repair Shampoo  ή NutriCurls Micellar Shampoo, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Στη συνέχεια περιποιηθείτε τις άκρες με μια βαθιά μαλακτική μάσκα που αποκαθιστά την απαλότητα. Όταν ο στόχος είναι η ενυδάτωση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την Fusion Intense Repair Mask. Για σγουρά μαλλιά, δοκιμάστε το NutriCurls Deep Treatment for Waves & Curls , που αποτρέπει το φριζάρισμα και διατηρεί τα μαλλιά απαλά στην αφή και τις μπούκλες σας καλοσχηματισμένες.

Υπάρχουν μερικά επιπλέον κόλπα που πρέπει να έχετε κατά νου που μπορούν να κάνουν τη μάσκα σας εξαιρετικά θρεπτική και αποτελεσματική.
Το πρώτο είναι να βεβαιωθείτε ότι θα αφαιρέσετε την μάσκα απο τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο.Εάν το νερό είναι καυτό, μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας ακόμη πιο ξηρά, ενώ το κρύο νερό δεν θα καθαρίσει τόσο καλά (αν και το κρύο νερό είναι εξαιρετικό για ένα τελικό ξέβγαλμα που τονώνει τη λάμψη).

Μπορείτε επίσης να δώσετε στη μάσκα σας πρόσθετη βοήθεια τυλίγοντας τα μαλλιά σε μια πετσέτα μικροϊνών για 5-10 λεπτά ώστε να απελευθερωθούν ακόμα καλύτερα τα συστατικα της μάσκας.
Wella fusion mask
2. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ CONDITIONER ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΣΑΣ
Θα μπορούσαν τα μαλλιά σας να είναι πολύ πορώδη. Με την πάροδο του χρόνου, τα κατεστραμμένα μαλλιά σχηματίζουν κενά και ρωγμές κατά μήκος, γεγονός που όχι μόνο τα κάνει εξαιρετικά απορροφητικά, αλλά σημαίνει επίσης ότι η υγρασία μπορεί να διαφύγει εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό ώστε να κλειδώσουν τα λέπια της τρίχας διατηρώντας στο εσωτερικό τους την υγρασία.
Δοκιμάστε το Elements Renewing Leave-In Spray ή NutriCurls Milky Waves Spray.

3. ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΛΑΔΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ
Για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα του θρεπτικού λουσίματος των μαλλιών σας, χρειάζεστε προϊόντα μαλλιών που θα κλειδώσουν την υγρασία. Επιλέξτε ένα έλαιο μαλλιών το οποίο θα σφραγίσει την ενυδάτωση και θα την διατηρήσει μέχρι το επόμενο λούσιμο των μαλλιών σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι απλώνεται τα προϊόντα styling μαλλιών με τη σωστή σειρά, ξεκινώντας από την πιο ανάλαφρη υφή έως την πιο πλούσια. Αυτό σημαίνει ότι τα λάδια μαλλιών συνήθως έρχονται τελευταία, μετά τα σέρουμ, τα μαλακτικά ή τις λοσιόν για το πιστολάκι.
Χρησιμοποιήστε το Oil Reflections Luminous Smoothing Oil, που τιθασευει τις σπασμένες άκρες, δίνει τέλος στο φριζάρισμα και το αποτέλεσμα είναι λεία, λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά.
Απλώστε το Oil Reflections Luminous Smoothing Oil σε νωπά μαλλιά, εστιάζοντας στα μεσαία μήκη και τις άκρες, αποφεύγοντας τις ρίζες. Στη συνέχεια, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ή διαφορετικά αν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε κάποιο χτένισμα χρησιμοποιήστε μετά το λάδι ένα προστατευτικό θερμότητας.

Wella oil reflection
4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Μιλώντας για θερμική προστασία, θα πρέπει πάντα μα πάντα είτε χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών, σίδερα ή μπούκλες,να χρησιμοποιείται το κατάλληλο προϊόν θερμοπροστασία.

Search our shop