4 λάθη στο μακιγιάζ που δημιουργούν ρυτίδες στο πρόσωπο

Πολλές φορές, το υπερβολικό μακιγιάζ, μπορεί να δώσει την εντύπωση μιας κουρασμένης, ταλαιπωρημένης, ακόμα και γερασμένης όψης.Το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή από αυτό που επιδιώκουμε όλες οι γυναίκες με το μακιγιάζ, δηλαδή μια φρέσκια, δροσερή επιδερμίδα.
Όταν τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο έχουν παχιές και όχι λεπτόρευστες συνθέσεις, τείνουν να στεγνώνουν και να "σπάνε" πάνω στο δέρμα, δημιουργώντας έτσι λεπτές γραμμές που δίνουν την εντύπωση ενός πιο ώριμου δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει πολύ μεγαλύτερη ακόμα και μια κοπέλα 20 χρονών. Στις πιο ώριμες επιδερμίδες, οι ίδιες συνθέσεις εισχωρούν στις ήδη υπάρχουσες λεπτές γραμμές και ρυτίδες τονίζοντας περισσότερο την όψη τους.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να έχουμε ένα σωστό μακιγιάζ χωρίς να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας.

1.Εφαρμογή λάθος foundation
Είναι σημαντικό να προτιμάτε ένα ενυδατικό και αρκετά λεπτόρευστο foundation που δεν θα έχει ματ εφέ στο δέρμα.Τα ματ, πιο παχύρρευστα καλυπτικά προϊόντα έχουν την τάση να "σπάνε" στο δέρμα και να δημιουργούν αντιαισθητικές γραμμές όχι μόνο στο στόμα αλλά και στο μέτωπο.Τα πιο υδαρή foundations έχουν γίνει άλλωστε μεγάλη τάση τελευταία, αφού βοηθούν στο να αποκτήσετε μια πιο φρέσκια, υγιή όψη στο πρόσωπο. Αν δεν έχετε ή δεν επιθυμείτε να αγοράσετε ακόμα ένα πιο ελαφρύ καλυπτικό προϊόν, προτείνουμε να αναμειγνύετε μικρή ποσότητα από το foundation σας με λίγη από την ενυδατική κρέμα. Βρείτε εδώ την δική σας απόχρωση σε foundation.

foundation smashbox
2. Δεν χρησιμοποιείτε primer
Το primer έχει βασικό λόγο ύπαρξης στο μακιγιάζ μας, γιατί δημιουργεί μια ομοιόμορφη, λεία βάση που θα αποτελέσει τον καμβά για το μακιγιάζ σας. Υπάρχουν primers που στοχεύουν σε πάρα πολλές ανάγκες της επιδερμίδας,ενυδάτωση, λάμψη, μείωση γυαλάδας μεταξύ άλλων.Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι "γεμίζουν" τις γραμμές και ρυτίδες αλλά και τυχόν σημάδια που μπορεί να έχετε, μην αφήνοντας έτσι το foundation να εισχωρήσει σε αυτά και να "σπάσει".

primer mac
3. Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα πούδρας
Το ίδιο εφέ που περιγράψαμε παραπάνω με το καλυπτικό θα συμβεί και με την πούδρα, αν υπερβάλλετε με την εφαρμογή της. Επίσης, η πούδρα θα τονήσει ακόμα περισσότερο τις όποιες ατέλειες ενώ θα εισχωρήσει επίσης στα "κενά", αναδεικνύοντας τα περισσότερο. Βρείτε εδώ την δική σας απόχρωση πούδρας.

pupa poudra
4. Δεν χρησιμοποιείτε setting spray
Και το setting spray είναι ένα "μη απαραίτητο" προϊόν μακιγιάζ, ή μήπως όχι; Φυσικά και όχι, αφού όχι μόνο σταθεροποιεί το μακιγιάζ αλλά και ενυδατώνει πλήρως το πρόσωπο ενώ βοηθά στην ενυδάτωση του και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του makeup. Μάλιστα, αγαπημένο μας κόλπο είναι να ψεκάζουμε με setting spray το σφουγγαράκι ή το πινελο του foundation ώστε να "διαλυθεί", να αραιωθει το προϊόν και να απλωθεί ακόμα πιο ομοιόμορφα στην επιδερμίδα μας.

Search our shop